Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 29 December 2021

Soorten nestkastjes

Het is altijd leuk om vogels in je tuin te hebben. Met een nestkastje zorg je voor een plek in je tuin waar de vogels zich kunnen nestelen. In dit blog gaan we bespreken waar en wanneer je het nestkastje het best op kan hangen en wat de verschillen zijn tussen de nestkastjes.

 

Geschikte nestkastjes

Wanneer je een nestkastje wilt kopen moet je er op letten dat je geen nestkastje met felle kleuren koopt. Een nestkastje met felle kleuren ziet er leuk uit maar het is allesbehalve handig. Zo'n nestkastje trekt ook de aandacht van roofdieren en dit is iets wat je natuurlijk niet wilt hebben.

 

Het ideale moment om een nestkastje op te hangen is in het najaar zijn. Dan kunnen de vogels namelijk vast wennen en kunnen ze er eventueel de winter in doorbrengen. Toch is het ook niet erg als je het nestkastje wat later ophangt. Het kan zijn dat het dan wel wat langer duurt voordat de vogels zich uiteindelijk nestelen.

 

Het is niet zo dat je het nestkastje overal op kan hangen. Een belangrijke factor is het weer. Het nestkastje mag namelijk niet pal in de zon staan. Er mag ook geen water in het kastje kunnen regenen. In Nederland is het gewoonlijk zo dat de regen uit het westen komt, vanaf zee. Plaats de opening dus niet in westelijke richting.

 

Goedkope nestkastjes

Er zijn ook veel verschillende nestkastjes. Er zijn hele eenvoudige nestkastjes op de markt maar er zijn ook nestkastjes met allerlei technische extraatjes zoals een camera. Hoe eenvoudiger het nestkastje is hoe lager de prijs. Nestkastjes zijn niet geschikt voor alle vogels, zo zijn er bijvoorbeeld speciale nestkastjes voor spreeuwen.

 

Voorbeelden van uitgebreide nestkastjes zijn de nestkastjes van Gardenlife. Deze nestkastjes hebben namelijk een infrarood camera. Hierdoor kan je ook kijken wat er in het nestkastje gebeurt wanneer het al donker is. Er is ook een geluidsrecorder in het kastje daardoor je ook het geluid kan horen wat de vogels maken. Het systeem werkt aan de hand van een Wifiverbinding, hierdoor hoef je alleen een app te downloaden, deze app is beschikbaar voor zowel Apple als Android. Wanneer je de app hebt gedownload kan je dus op ieder moment kijken naar de vogeltjes, mits je internet hebt. Ongeacht waar je bent of je nou of een feestje of op vakantie bent, je hebt altijd zicht op de vogeltjes.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »