Klantenservice
0
Sluiten
Donderdag 24 Januari 2022

Rolt uw hond ook zo graag in het gras?

Ooit uw hond in het gras zien liggen rollen? Dit is namelijk gedrag wat typerend is voor de meeste honden. Heerlijk rollenbollen in het gras.

 

Veel hondeneigenaren accepteren dit gedrag van een hond, maar kunnen echter niet verklaren wat de reden is dat een hond dit regelmatig doet. Wat maakt het rollen door het gras zo fijn? Is het fijn of heeft de hond last van een onderliggende oorzaak, zoals jeuk?

 

Er zijn verschillende redenen waarom honden in het gras gaan rollen. Eén van de voornaamste redenen is dat het een manier is voor een hond om speels gedrag te laten zien. Dit gebeurt meestal in geval dat een hondeneigenaar lacht om het speelse gedrag van de hond. Dit moedigt een hond aan om het in de toekomst vaker te doen voor het krijgen van aandacht.

 

Een andere reden is instinctief. Een hond kan instinctief in het gras gaan rollen. Dit staat in verband met het jachtinstinct en hangt samen met andere jachttactieken, zoals graven, blaffen en snuffelen. De geur van een hond wordt dan minder snel opgemerkt door de prooi.

 

Als huisdier is het voor een hond niet genoodzaakt om te jagen. Door het gras rollen kan een hond ook doen om de eigen geur te verspreiden. Dit is ook binnenshuis te zien wanneer een hond is gewassen, als het tapijt is schoongemaakt of als het beddengoed is uitgewassen. Rolt uw hond op het tapijt, bed of iets anders binnenshuis? Waarschijnlijk probeert de hond zijn territorium zijn eigen geur terug te geven.

 

Ook kan het voorkomen dat een hond jeuk ervaart. Dit kan ervoor zorgen dat een hond ruwe oppervlakken opzoekt, zoals onder andere een grasveld, om de jeuk te verminderen of tegen te gaan. Het is van belang om erachter te komen wat maakt dat uw hond jeuk heeft. Indien u vermoedt dat uw hond last heeft van allergieën of iets dergelijks, neem dan contact op met de dierenarts om de oorzaak te vinden.

 

Bovengenoemde redenen hoeven niet de meest voor de hand liggende redenen te zijn. Het kan ook zijn dat uw hond het gewoonweg fijn vindt om door het gras te rollen wegens het fijne gevoel, de geur, etc. Wanneer men weet wat de reden is dat een hond door het gras rolt, kan men makkelijker de inschatting maken of het gedrag moet worden veranderd of niet.

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »