Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 24 December 2021

Met je hond op reis

Op vakantie met je hond is natuurlijk leuk, maar je moet wel met verschillende dingen rekening houden. Als je met de auto gaat is het belangrijk dat je hond veilig is in de auto. Als je hond in de achterbak moet is het verstandig om een hem in een reisbench te doen. Wanneer je hond op de achterbank moet kan je een speciale hondenriem aanschaffen. De laatste mogelijkheid is achterin een hondenrek plaatsen.

 

Als je met je hond op reis gaat loop je zelfs het risico een boete te krijgen als je geen van de bovenstaande maatregelen niet hebt getroffen. Het gaat om de volgende landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, Spanje, Polen en tot slot Denemarken. Europese landen die niet genoemd zijn hebben geen regels opgesteld over het vervoeren van je hond in de auto.

 

Regelmatig stoppen

Wanneer je op reis gaat moet zorgen dat je om de paar uur even stopt, zo kan je hond frisse lucht inademen. Dit is onder andere belangrijk omdat honden het een stuk sneller warm hebben dan wij mensen. Hierdoor is de kans dat ze oververhit raken een stuk groter.

 

Spullen die je mee moet nemen

Bij het inpakken moet je altijd een paar spullen van thuis meenemen. Je hond is namelijk op vreemd terrein en met spulletjes van thuis zal die sneller gewend raken. U moet ook denken aan het hondenpaspoort, dit is namelijk verplicht in het buitenland. Ook een identiteitschip is verplicht.

 

Reisbenches

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »