Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 11 December 2021

Konijnen in de winter

Het begint nu toch wel echt winter te worden. Dat betekent ook dat het twijfelen begint, kan mijn konijn de winter wel of niet buiten doorbrengen? In dit blog gaan we antwoord geven op die vraag.

 

Wanneer je konijn normaal gesproken buiten leeft zal hij een dikke wintervacht gecreëerd hebben. Deze dikke vacht is de ideale bescherming in de koude wintermaanden. Wanneer je meerdere konijnen hebt zullen ze elkaar warm houden, konijnen zijn namelijk groepsdieren. Een volwassen konijn wat gezond is kan daarom prima het hele jaar door buiten leven.

 

Maak een keuze

 

Het is onverstandig om je konijn in de winter het ene moment binnen te houden en het andere moment weer buiten te houden. Konijnen kunnen namelijk niet goed tegen temperatuurwisselingen. Je moet dus de keuze maken of binnen of buiten.

 

Benodigdheden voor buiten

Als je ervoor kiest je konijn in de winter buiten te houden moet je wel wat beschermingsmaatregelen nemen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor je konijn. Je konijn zal het fijn vinden als je een flinke laag stro in zijn verblijf legt. Hier kan je konijn zich namelijk heerlijk in ingraven. Het nachtverblijf van je konijn moet wind- en waterdicht zijn. Wanneer het vriest en er een koude wind staat is het wel zo fijn voor je konijn dat je ook het open deel van het hok beschermt tegen de wind.

 

Je konijn moet altijd de beschikking hebben over vers drinkwater. Wanneer het onder nul is zal het drinkwater bevriezen. Het is daarom belangrijk dat je meerdere keren per dag het drinkwater controleert en ververst wanneer dit nodig is. Wanneer je een drinkfles hebt voor je konijn kan je een speciale warmhouder kopen. Zo voorkom je dat het drinkwater bevriest.

 

Hooi en stro

Drinkfles

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »