Klantenservice
0
Sluiten
Maandag 31 December 2021

Je kat trainen

Het klinkt bijna onmogelijk, je kat trainen. Je eigenwijze vriend of vriendin luistert nu niet en zal dat ook nooit gaan doen voor je gevoel. Maar niets is minder waar. Het is zeker wel mogelijk om je kat te trainen. Het trainen van je kat is heel anders dan het trainen van een hond. Een hond is bijvoorbeeld erg gevoelig voor koekjes, je kat een stuk minder. Ook werkt straffen bij een kat niet, uiteindelijk bepaalt je kat toch wat ze zelf doet. De rede hiervoor is dat katten nooit gefokt zijn om mensen te helpen, dit is bij honden wel het geval.

 

Voordelige clicker

Een ideaal middel om je kat mee te trainen is een clicker, een clicker wordt gebruikt om verschillende dieren te trainen. De eerste stap is om ervoor zorgen dat je kat het klikgeluid associeert met een lekkernij. Hier kan je voor zorgen door iedere keer direct na het klikken je kat een lekkernij te geven. Als je zover bent dat je kat dit doorheeft kan je door naar de volgende stap.

 

De volgende stap is om je kat ook daadwerkelijk iets leren. Je kat moet dan de actie uitvoeren die jij wilt. Wanneer ze dit goed doet kan je weer op de clicker klikken en geef je haar een snoepje. Zo weet je kat precies wanneer ze het goed doet.

 

Je kat laten komen

Je kan je kat ook leren dat ze moet komen wanneer je haar naam roept. De beginstap is om je kat te roepen als je haar eten gaat geven. Als ze al komt wanneer je de brokken pakt moet je haar naam van te voren roepen. Het doel hiervan is dat je kat eten gaat associëren met haar naam. Eten is voor je kat namelijk een goede reden om te komen. Als je kat dit eenmaal goed doet kan je de clicker gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat ze ook komt als ze geen eten krijgt. Roep de naam van je kat en gebruik je clicker. Als je kat dan komt kan je haar een lekkernij geven.

Als je met je kat gaat trainen moet je dit maximaal twee keer per dag doen en dan iedere keer vijf minuten. Dit klinkt misschien kort maar in vijf minuten kan je de oefening twintig keer doen.

 

Agility met je kat

Een andere leuke activiteit met je kat is agility. Dit is nu vooral nog populair bij honden maar je ziet het ook steeds meer kattenhouders doen. Katten agility lijkt veel op honden agility, alleen zijn de hindernissen bij katten logischerwijs een stukje lager.

 

Gedrag & training

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »