Klantenservice
0
Sluiten
Vrijdag 25 December 2021

De winter met je hond

 

De klok is een uur teruggezet wat betekent dat de winter er echt aan zit te komen. In dit blog gaan we bespreken waar je allemaal rekening mee moet houden bij je hond wanneer het winter is.

 

Honden in het donker

Je hond is in het donker een stuk minder goed zichtbaar voor andere weggebruikers maar toch zal hij uitgelaten moeten worden. Er zijn verschillende producten waarmee je dit probleem kan oplossen. Er zijn bijvoorbeeld lampjes en halsbanden die oplichten in het donker.

 

Honden in de kou

Er zijn honden die niet goed tegen de kou kunnen. Dit is afhankelijk van de vacht van je hond en hoe je hond leeft. Honden met een dikke vacht zoals de Berner Sennen zullen geen winterjas nodig hebben. Honden die het hele jaar door buiten slapen zullen een dikke vacht creëren waardoor zij ook minder last hebben van de kou. Rassen die wel baat kunnen hebben bij een winterjas zijn Jack Russels en Chihuahua’s, zij zijn namelijk kleiner en kortharig, hierdoor is de kans groter dat ze het koud krijgen in de winter. Wanneer je een winterjas koopt moet die strak zitten zodat de warmte vast wordt gehouden, natuurlijk niet te strak. Houdt je hond wel goed in de gaten met zo’n jas want hij kan makkelijk ergens achter blijven haken.

 

Wanneer er sneeuw ligt is dit natuurlijk leuk, veel honden vinden het geweldig om in de sneeuw te spelen. Pas wel op dat je hond niet teveel sneeuw eet. Doordat de sneeuw zo koud is kan je hond darm- en maagklachten krijgen. Wanneer je hond lange haren heeft kan er sneeuw en ijs vast komen te zitten in de voetzool. Dit is makkelijk te voorkomen door de haren tussen de tenen kort te knippen.

 

In de winter zal er ook gestrooid worden op de wegen, de pekel die er dan wordt gestrooid kan brand- en irritatieplekken veroorzaken op de voetzool van je hond. Dit is makkelijk te voorkomen door speciale voetzolenspray, deze moet je wel goed afspoelen na de wandeling. Een andere mogelijkheid is vaseline onder de voetzolen smeren.

 

Wanneer je antivries in huis hebt moet je dit goed opbergen, dit is namelijk giftig. Door de zoete smaak van antivries zal je hond het snel oplikken wanneer het op de grond ligt. Als je het vermoeden hebt dat je hond toch antivries heeft gehad moet je direct naar de dierenarts gaan. Antivries kan namelijk braken veroorzaken maar ook neurologische verschijnselen kunnen voorkomen. Op de lange termijn kan je hond depressief worden en last krijgen van epileptische aanvallen of nierfalen. In de ergste gevallen kan het zelfs tot de dood lijden.

 

Wanneer je aan het wandelen bent moet je oppassen bij vijvers en sloten als het heeft gevroren. Wanneer er ijs op ligt zijn ze erg glad waardoor je hond makkelijk kan uitglijden en zich bezeren. Je hond kan er ook doorheen zakken. Laat je natte hond nooit lang buiten staan in de kou want dit kan tot onderkoeling leiden.

 

Night light bot - medium

Halsbanden

The latest ins and outs and more

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »