Blog

Terug naar overzicht
Welke vijverpomp heb ik nodig?

Welke vijverpomp heb ik nodig?

Voor een gezonde vijver is watercirculatie van groot belang. Om beweging in het water te krijgen heeft u een vijverpomp nodig. Er zijn verschillende soorten vijverpompen en verschillende mogelijkheden. Welke vijverpomp het meest geschikt is voor uw vijver is afhankelijk van meerdere factoren, waar u rekening mee dient te houden gaan wij bespreken in dit blog.

Welke pomp past bij mijn vijverfilter?

Indien u al een vijverfilter heeft, of er een gaat aanschaffen is het van belang om uit te zoeken wat de maximale flow (liters per uur) is die uw (beoogde) vijverfilter aankan. Een vijverpomp mag niet te weinig doen, want dan stroomt het water niet door de filter, maar mag zeker niet teveel capaciteit hebben. Wanneer een vijverpomp meer liters per uur pompt dan de vijverfilter aankan gaat de filter overstromen.

SuperFish topclear 3 in 1 kit 10000 UVC 9W pomp Vijverfilter
SuperFish topclear 3 in 1 kit 10000 UVC 9W pomp Vijverfilter
€ 170,96 € 189,95

Welke opstelling voor mijn vijverpomp?

Welke opstelling het meest geschikt is voor uw vijverpomp is in de eerste plaats afhankelijk van de pomp zelf. Sommige pompen dienen in het water te worden geplaatst voor de aanzuiging van het vijverwater. Andere pompen kunnen droog opgesteld worden. Dit houdt in dat de pomp buiten het water, onder de waterspiegel, kan worden opgesteld. Dit is echter iets wat wij niet aanraden. De reden dat wij dit niet adviseren is omdat de kans op drooglopen bij een droogopstelling altijd aanwezig is. Loopt een pomp droog dan schiet deze in een thermische beveiliging of, in het ergste geval, werkt deze niet meer.

  • Binnenkort nieuwe voorraad
AquaMax Eco Classic 3500 - Oase
AquaMax Eco Classic 3500 - Oase
€ 179,96 € 199,95

Vijverpompen met UV

Tegenwoordig zijn er ook vijverpompen met daarin verwerkt een UV lamp en filter materiaal. Dit zijn ideale oplossingen voor vijvers met een maximale inhoud van 3000 liter en een beperkt aantal vissen. Groot voordeel van deze pompen is dat u maar 1 apparaat nodig heeft.

Filtral UVC 6000 - Oase vijverpomp
Filtral UVC 6000 - Oase vijverpomp
€ 199,95