Blog

Terug naar overzicht
Welke vijverfilter heb ik nodig?

Welke vijverfilter heb ik nodig?

Om een heldere vijver te krijgen is een vijverfilter een krachtig hulpmiddel. Het zorgt voor algenvrij, zuurstof rijk en gezond vijverwater. Er zijn verschillende soorten vijverfilters verkrijgbaar, in dit blog zullen wij deze bespreken.

SuperFish topclear 5000 UVC 7 watt Vijverfilter
SuperFish topclear 5000 UVC 7 watt Vijverfilter
€ 89,96 € 99,95

Een drukfilter

Veel mensen willen de filter liever niet in het zicht hebben. Een ideale oplossing hiervoor is een drukfilter. Dit is een filter die je kan ingraven. Deze filters worden vooral gebruikt bij vijvers tot 15.000 liter (Koi vijver max. 10.000 liter). Deze filters hebben tegenwoordig vrijwel allemaal een ingebouwd UVC apparaat en verlangen weinig onderhoud. Een drukfilter kan dankzij de opgebouwde druk in het filter het water omhoog stuwen. Zo kunt u deze bijvoorbeeld gebruiken om een waterval of een beekloop te voorzien van water.

BioSmart 36000 - Oase
BioSmart 36000 - Oase
€ 301,46 € 334,95

Een oeverfilter

Een oeverfilter is een filter die je plaatst aan de oever van jouw vijver. Deze moeten boven de waterspiegel staan en hebben een grotere uitgang dan ingang. Oeverfilters, vaak meerkamerfilters, zijn iets effectiever dan drukfilters. Voordeel bij deze filters is dat je eenvoudig de filtermedia kan veranderen om zo een beter resultaat te krijgen.

  • Binnenkort nieuwe voorraad
Trommelfilter met UV-C vijverfilter - Filtreau
Trommelfilter met UV-C vijverfilter - Filtreau
€ 999,00

Een trommelfilter

Heb jij een Koi vijver die groter is dan 10.000 liter? Dan adviseren wij een trommelfilter te gebruiken. Een trommelfilter werkt als volgt; in de trommel zitten enkele zeven, het vuil uit jouw vijver wordt tegen deze interne zeven aangeduwd. Wanneer deze zeven verstopt raken zal de trommel gaan spoelen en deze schoon spuiten. Hierdoor is een trommelfilter zeer onderhoudsvriendelijk en vergt het weinig onderhoud. Een trommelfilter zorgt voor helderder water als bijvoorbeeld een beadfilter en is daarom vooral voor Koi liefhebbers de ideale vijverfilter.

Melkzuur Bacteriën 2.5 liter - Vijver waterbehandeling
Melkzuur Bacteriën 2.5 liter - Vijver waterbehandeling
€ 10,35 € 11,50

Een vijverfilter opstarten

Voor de juiste opstart van een vijverfilter adviseren wij om bacteriën toe te voegen. Let wel op; bacteriën zijn levende organismen, zet daarom jouw uvc lamp dan 1 a 2 dagen uit wanneer u bacteriën toevoegt.