Blog

Terug naar overzicht
Welk voer voor mijn vijvervissen?

Welk voer voor mijn vijvervissen?

"Welk voer is geschikt voor mijn vijvervissen?" is een vaak gehoorde vraag in een vijver winkel. Wat voor voer u het beste kunt voeren is afhankelijk van het type vissen dat u heeft in uw vijver.

  • 37%
    korting
  • OP
    =
    OP
Korrelmix OSW 3 liter - Vijver visvoer
Korrelmix OSW 3 liter - Vijver visvoer
€ 4,38 € 6,95

Voer voor verschillende vissen

Niet al het voer is geschikt voor iedere vis. Steurvissen hebben bijvoorbeeld speciaal steurvoer nodig. Goudwindes kan je het beste sticks voeren en karper achtige hebben een sterke voorkeur voor korrels. Daarnaast is de afmeting van de vis belangrijk om een goede keuze in het voer te maken. Kleine vissen hebben behoefte aan kleine korrels (3 mm.) grotere vissen hebben een voorkeur voor grotere korrels (6 mm.). U kunt kleinere vissen geen grote korrels geven, maar grotere vissen wel kleine korrels.

Steurvoer 2.5 liter 6 mm
Steurvoer 2.5 liter 6 mm
€ 6,48 € 12,95

Korrels, sticks of vlokken?

Zoals eerder in dit blog beschreven zijn er verschillende soorten vormen voer. De meest voorkomende soorten voer zijn vlokken, korrels en sticks. Korrels hebben een hogere voedingswaarden dan vlokken en sticks. Daarentegen zijn vlokken en sticks licht verteerbaar, dit in tegenstelling tot de meeste korrels.

  • Binnenkort nieuwe voorraad
Vijvervoer Sticks Mix 15L 1.2kg
Vijvervoer Sticks Mix 15L 1.2kg
€ 8,96 € 9,95

Aanvullend voer voor vissen

Naast het hoofdvoer kunt u vissen ook aanvullende voeding voeren. Dit is veelal voer met een hoog eiwit gehalte, denk aan bijvoorbeeld meelwormen. Dit is ideaal om te voeren tijdens de warme zomermaanden. In deze periode hebben de vissen aanvullende energie nodig en deze zit in deze aanvullende voeders.