Blog

Terug naar overzicht
Welk voer voor mijn aquariumvissen?

Welk voer voor mijn aquariumvissen?

Welk voer is geschikt voor mijn aquarium bewoners?

Er zijn verschillende soorten voer voor vissen. Wij onderscheiden deze in 3 verschillende soorten. Als eerste heb je de "traditionele" vlokken. Dit zijn vlokken die aan de oppervlak blijven drijven. Een ander veelvoorkomende vorm is het zogenoemde granulaat. Granulaat zijn kleine korreltjes die naar de bodem zakken. De laatste categorie die wij in dit blog gaan bespreken zijn (bodem-) tabletten.

Vipan Nature 1000 ml - Sera Aquarium Visvoer
Vipan Nature 1000 ml - Sera Aquarium Visvoer
€ 16,88 € 18,75

Vlokken voor vissen

Het meest gevoerde voer zijn vlokken. Vlokken hebben als voordeel dat ze erg voedzaam zijn en dat het eenvoudig is te monitoren hoeveel uw vissen eten. Vlokken zijn echter niet geschikt voor bijvoorbeeld bodembewoners en modderkruipers. Vlokken zijn echter wel zeer geschikt voor bijvoorbeeld goudvissen en andere siervissen die hun voer uit het bovenste waterlevel halen.

Vipagran Nature 1000 ml - Sera Aquarium Visvoer
Vipagran Nature 1000 ml - Sera Aquarium Visvoer
€ 16,16 € 17,95

Voer in granulaatvorm

Vissen die liever voer uit de lagere waterlevels halen hebben een voorkeur voor granulaat voer. Dit is vaak (langzaam) zinkende voer. Voordeel van dit voer is dat het minder afval achterlaat en relatief een hoge concentratie voedingsstoffen bevat.

Bodemtabletten rood 330 ml. - Aquarium Visvoer
Bodemtabletten rood 330 ml. - Aquarium Visvoer
€ 8,96 € 9,95

Bodemtabletten voor aquariumvissen

Voor modderkruipers en bodembewoners zijn bodemtabletten het meest geschikte voer. Bodemtabletten geven langzaam hun voedingsstoffen af, dit zinkende voer is vooral geschikt voor bijvoorbeeld meervallen.