Blog

Terug naar overzicht
Welk filter voor mijn aquarium?

Welk filter voor mijn aquarium?

Om een aquarium helder te krijgen en houden is het raadzaam om een filter te gebruiken. Er zijn 2 soorten filters, namelijk de zogenoemde binnenfilters en buitenfilters.

Aqua-flow 50 aquarium filter - SuperFish
Aqua-flow 50 aquarium filter - SuperFish
€ 10,76 € 11,95

Een binnenfilter

Een binnenfilter is een filter die je plaatst in het aquarium zelf. Deze filters zijn uitermate geschikt voor nano aquaria en aquariums met een inhoud tot 200 liter. Voordeel van dit type filter is dat deze niet buiten het aquarium worden geplaatst en u zodoende niet extra ruimte kwijt bent voor een filter. Een nadeel is dat deze minder effectief zijn dan buitenfilters.

Fil Bioactive 400 met UV - Sera Aquarium Buitenfilter
Fil Bioactive 400 met UV - Sera Aquarium Buitenfilter
€ 157,58 € 175,09

Een buitenfilter

Een buitenfilter plaats je buiten het aquarium, groot voordeel van dit type filter is dat deze effectiever zijn en vaak ook zijn uitgerust met een UVC lamp. Dit type filter is vooral geschikt voor grotere aquaria. Een ander groot voordeel is dat je vaak bij dit type filter de keuze hebt uit verschillende soorten filter materiaal.

  • Binnenkort nieuwe voorraad
Algovec UV - Sera aquarium UV-C
Algovec UV - Sera aquarium UV-C
€ 57,59 € 63,99

UVC voor een aquarium

Zoals hierboven al aangehaald hebben veel aquarium buitenfilters tegenwoordig een UVC lamp ingebouwd. Er zijn ook losse UVC apparaten verkrijgbaar die u in het aquarium plaatst. Groot voordeel van een (aanvullend) UVC apparaat is dat uw aquarium helderder wordt, en blijft.

Bacto Care 100 ml.- Colombo
Bacto Care 100 ml.- Colombo
€ 5,85 € 6,50

Bacteriën voor in het aquarium

Om een aquarium echt helder te krijgen is het advies om ook bacteriën toe te voegen. Er zijn verschillende soorten bacteriën verkrijgbaar die bijdrage aan een gezonde bioloog. Wij adviseren Colombo Bacto Care.