Blog

Terug naar overzicht
Wat heb ik nodig voor mijn nieuwe kat?

Wat heb ik nodig voor mijn nieuwe kat?

U krijgt een nieuwe huisgenoot? Of het nou een volwassen kat of een kitten is, sommige zaken zijn essentieel voor een kat om te wennen aan haar nieuwe leefomgeving.

CatComfort Complete Starterskit - Beaphar
CatComfort Complete Starterskit - Beaphar
€ 19,95

Voorkom stress

Een nieuwe omgeving is logischerwijs een stressvolle situatie. Daarom is het van belang dat u uw kat zo veel mogelijk gerust stelt. Dit kan onder andere met kalmerende spray en herkenbare speeltjes of dekentjes.

Een krabpaal is noodzakelijk

Een krabpaal is noodzakelijk voor een kat. Katten willen van nature krabben. Dit doen ze om hun nagels te verzorgen en om hun territorium af te bakenen. Dit is natuurlijk prima, zolang ze maar van jouw meubels afblijven! Om dit te voorkomen en om jouw kat toch haar nagels te laten krabben kunt u een krabpaal aanschaffen. Indien je geen ruimte heeft voor een krabpaal kan je kiezen voor een krabplank of een ander krabartikel.

Een kattenbak

Een kat heeft een kattenbak nodig, er zijn verschillende soorten kattenbakken. De meest voorkomende kattenbakken zijn open of gesloten kattenbakken. Een gesloten kattenbak heeft als voordeel dat de nare luchtjes minder worden verspreid. Echter, niet iedere kat wilt op een gesloten kattenbak.

Roller Helico - Kattenspeelgoed
Roller Helico - Kattenspeelgoed
€ 21,21 € 24,95

Speelgoed voor katten

Katten hebben behoefte aan uitdagingen. Met het juiste speelgoed kan je een kat stimuleren en voorkom je verveling. Het is belangrijk dat uw kat speelt met veilig kattenspeelgoed. Tevens is het belangrijk dat u bij uw kat bent wanneer deze met haar speeltjes speelt.

Milquestra kat 2 tabletten - ontwormingsmiddel
Milquestra kat 2 tabletten - ontwormingsmiddel
€ 10,16 € 11,95

Uw kat ontwormen

Katten zijn in de regel buiten dieren, zodoende lopen katten een groot risico op wormen. Dit kunt u eenvoudig voorkomen met ontwormingsmiddel. Deze zijn in pil vorm en in poeder vorm verkrijgbaar.