Blog

Terug naar overzicht
Ouderdom bij honden

Ouderdom bij honden

In het hedendaagse leven worden honden steeds ouder. Dit is het gevolg van een goede verzorging en de voeding die wij hen gegeven. Echter ga je na verloop van tijd ouderdomsverschijnselen zien bij jouw hond. Deze verschijnselen kun je zien aan het lichaam en het gedrag van jouw trouwe viervoeter. Maar hoe kun je nu het beste zorgen voor jouw ouder wordende viervoeter?

Wist je dat…

Ouderdom bij honden merk je over het algemeen sneller bij de grotere hondenrassen in tegenstelling tot de kleinere rassen. Er is sprake van een senior als de viervoeter ongeveer 75% van de verwachte levensduur er op heeft zitten.

Signalen van ouderdom

Wat zijn nou eigenlijk de signalen/veranderingen die aangeven dat jouw hond ouder wordt? We zetten ze hieronder even op een rijtje:

  • Vermoeidheid & verminderde mobiliteit
  • Verminderen van sociale interactie
  • Verslechteren van het zicht en gehoor
  • Verminderen van de eetlust
  • Overgewicht
  • Verandering in het slaapritme
  • Meer drinken & plassen
  • Huid en vacht verslechteren

Producten voor oudere honden

Bij het merken van een aantal bovengenoemde signalen, is het belangrijk dat je de verzorging aan gaat passen. Ouder wordende honden hebben meer baat bij senior hondenvoer. Oudere honden bewegen minder en krijgen meer moeite met het verteren van hun voer. Senior voer is aangepast op deze vertering. Het voer is namelijk licht verteerbaar. Om de spijsvertering te stimuleren, is het van groot belang om jouw trouwe viervoeter voer te geven met veel vezels en met een lager fosfor- en zoutgehalte. Zo voorkom je nierklachten bij jouw hond.

Wat kun je nog meer betekenen voor jouw hond? Als een hond ouder wordt, vermindert de mobiliteit. De viervoeter kan moeite krijgen met het opstaan uit zijn mand/kussen. Als baasje kun je zorgen voor een praktische oplossing: een orthopedisch hondenkussen! Het zorgt voor optimale ondersteuning aan de gewrichten van de hond. Deze kussens worden eveneens aanbevolen door dierenartsen.

Let op!

Ook al vermindert de lichaamsbeweging van de hond, het blijft belangrijk om hem uit te laten en te laten bewegen. De frisse lucht en de afwisseling stimuleert de mentale activiteit. Stem de inspanning wel af op wat de oudere hond nog kan. Ook spelletjes houden het geheugen in beweging.

Glucosamine pasta - Beaphar
Glucosamine pasta - Beaphar
€ 10,16 € 11,95
Glucosamine sticks - Beaphar
Glucosamine sticks - Beaphar
€ 3,23 € 3,80
Glucosamine snacks - Beaphar
Glucosamine snacks - Beaphar
€ 3,36 € 3,95