Blog

Terug naar overzicht
Leer jouw pup socialiseren

Leer jouw pup socialiseren

Socialisatie, een belangrijk aspect binnen het opvoeden van een pup. Maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in?


Socialisatie is het proces waarbij een pup kennis maakt en leert omgaan met de wereld om hem heen. Dit houdt in dat hij in aanraking komt met mensen en andere honden en/of dieren. Hoe je de socialisatie bij jouw pup het beste kunt stimuleren, is door hem overal mee naar toe te nemen. Laat hem rustig wennen aan alle prikkels om hem heen. Neem hem bijvoorbeeld mee naar de markt, de bossen en naar de dierenarts. Door hem al vroeg mee te nemen naar de dierenarts en hierbij te belonen, leer je de pup dat de dierenarts iets positiefs is en dat angst overbodig is.

Puppy trainer 20 ml. - Beaphar
Puppy trainer 20 ml. - Beaphar
€ 5,90 € 6,55

Wanneer kun je het beste met het beginnen van het socialiseren van de pup?

Tussen de vier tot twaalf weken begint de primaire socialisatiefase. Dit is de belangrijkste fase, omdat het voor een groot deel bepalend is voor het latere gedrag van jouw hond.

Puppyspeelgoed bonte blokken - Hondenspeelgoed
Puppyspeelgoed bonte blokken - Hondenspeelgoed
€ 15,26 € 17,95

Een angstige pup

Op het moment dat de pup minder angstig is en meer nieuwsgierig om zich heen gaat kijken, kun je hem neerzetten en op ontdekkingstocht laten gaan. Als de pup soms nog een beetje angstig reageert, is het verstandig om hier niet op te reageren. Het is verleidelijk om de pup op te pakken en aan te halen, maar dit houdt de angst in stand.

Lactol puppy milk 250 gram - Beaphar
Lactol puppy milk 250 gram - Beaphar
€ 7,61 € 8,95

Puppycursus en herhalen

Daarnaast is een puppycursus ook nog een alternatief om de socialisatie te bevorderen. Ook leer je als baasje meer over het gedrag van jouw hond. Het is van groot belang om de verschillende ervaringen die de pup op doet, te blijven herhalen. Zo went de pup hieraan.

Puppy speelgoed Baby Hug Deken Konijn - Jack and Vanilla
Puppy speelgoed Baby Hug Deken Konijn - Jack and Vanilla
€ 5,94 € 6,99