Blog

Terug naar overzicht
Kerst zonder dat je kat in de kerstboom zit

Kerst zonder dat je kat in de kerstboom zit

Mistletoe, kerstballen, kerstmuziek, kransjes en niet vergeten de kerstboom! De feestdagen komen er weer aan. Een warme kerst met naasten eveneens met je huisdieren. Een kerstboom ziet er mooi uit in huis, maar hoe houd je toch in hemelsnaam jouw kat uit de kerstboom?!

Keep off 100 ml. - Beaphar
Keep off 100 ml. - Beaphar
€ 6,75 € 7,50

Tips voor een veilige kerst voor jouw kat

Kerstbomen zien er interessant uit voor katten. Vaak zien ze het als klimpaleis. Maar jij als baasje bent er minder blij mee als de kat in de boom zit en alle kerstversiering eruit valt. Daarom hebben we hieronder een paar tips op een rijtje gezet voor een kerst zonder dat jouw kat in de kerstboom zit.

Kattengras
Kattengras
€ 1,91 € 2,25

Een fijne kerst met jouw kat!

Stevigheid
Zorg er allereerst voor dat de kerstboom stevig vast staat. Hier zorg je voor door extra gewicht in/op het standaard of poten van de boom. Stel jouw kat springt in de boom, valt het in ieder geval niet om!

Zilverfolie
De meeste katten schrikken van het geluid van zilverfolie (tenzij het een prop is). Leg wat vellen rond de boom. Grote kans dat ze er niet op willen lopen. De vellen kun je nog bedekken met een dun mooi doek, zodat de zilverfolie niet te zien is.

Citrusgeur
Katten houden niet van Citrus. Snijdt een stuk citroen of sinaasappel door midden, zet er een kruidnagel in en plaats het vlak bij de boom. Katten hebben minder snel de neiging om de boom in te klimmen.

Versieren
Zet de kat tijdelijk in een andere ruimte tijdens het versieren van de kerstboom. Alle versieringen en bewegende kerstdecoratie wekken de interesse van jouw kat. Haal de kat pas terug in de ruimte als de kerstboom al versierd is. Zo kan hij langzaam wennen aan de boom.

Ho, ho, ho, Merry Christmas!!