Blog

Terug naar overzicht
Hond met hitte in de auto, verstandig?!

Hond met hitte in de auto, verstandig?!

Op pad met de hond, even snel de winkel in voor een boodschap en de hond in de auto laten zitten. Het wordt vaak gedaan, maar is dit wel zo verstandig?

Het antwoord op die vraag is: NEE! Jaarlijks worden tientallen honden achtergelaten in de auto tijdens de warme zomermaanden. Echter kan dit fataal zijn voor de dieren, zelfs al na een half uur…

Bij een buitentemperatuur van 21 graden kan de temperatuur in een auto al gauw oplopen tot 31 graden. Dit is voor de hond natuurlijk vergelijkbaar met een oven.


Bandana M - verkoeling hond
Bandana M - verkoeling hond
€ 12,71 € 14,95

Mensen zweten met het warme weer. Een hond kan niet zweten zoals de mens. Als de hitte in de auto oploopt, bestaat de kans dat het bloed gaat stollen. Het gevolg is orgaanuitval en de hersenen worden ‘gekookt’.

Zie je een hond die vastzit in een auto? Aarzel niet en bel met 114, het dierenmeldpunt van de politie. Ziet de hond er al slecht uit (tong uit de bek en versuffing) en bel je met het dierenmeldpunt? In dit scenario kun je mogelijk toestemming krijgen om de ruit van de auto in te slaan. Leg de hond vervolgens op een koudere plaats en zorg voor lauw water.

LET OP! Geef de hond op dit moment geen koud water, want dit leidt tot diarree.