Blog

Terug naar overzicht
​​Help! Mijn aquarium is vies…

​​Help! Mijn aquarium is vies…

Aquaria: de afvalstoffen van vissen en planten, alg, resten van voer, alles wordt vies en gaat stinken. Maar hoe maak en houd je dit in hemelsnaam schoon?

Het is belangrijk dat je met regelmaat het aquarium schoonmaakt. Het schoonmaken verloopt in een paar stappen. De eerste stap is het schoonmaken van de binnenkant van de ramen met een spons of algenschraper. Wat hier het nut van is? Als je na het poetsen wacht totdat het zweefvuil naar de bodem zinkt, wordt het vuil opgenomen door de pomp.

Vervolgens haal je een deel van het water uit het aquarium, maximaal 20 procent. Haal er niet alles uit! Het is belangrijk dat het water dezelfde waarden behoudt. Vissen zijn gevoelig voor de omgeving en deze moet dus in balans blijven. Heb je een filter in je aquarium? Maak deze dan NIET tegelijkertijd schoon met de rest van het aquarium. Dit kan zorgen voor een grote omgevingsverandering voor de vissen. Tip: maak deze een week later schoon.

Eenvoudig het aquarium schoonmaken

Op naar de volgende stap: het schoonmaken van het grind. Hier bevinden zich namelijk de resten van voedsel, uitwerpselen van vissen, plantenresten, etc. Het is van groot belang dat het wordt schoonmaakt, omdat deze factoren de kwaliteit van het water kunnen beïnvloeden en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Maar hoe maak je grind schoon? Aquariumstofzuiger to the rescue! Je hoeft het grind dus niet per se te verwijderen uit het aquarium. Woel door het grind en zuig het afval op met de stofzuiger.

Doe je het liever op de ouderwetse manier? Dat kan ook. Haal dan al het grind of de stenen uit de bak en spoel deze af onder de kraan.

Zijn alle andere attributen in het aquarium ook schoongemaakt? Mooi! Dan kan je het water in je aquarium weer bijvullen met schoon water en eventueel waterverbeteraars toevoegen om de balans van het water in stand te houden. Succes aquaria liefhebbers!

Aquavac aquarium stofzuiger - SuperFish
Aquavac aquarium stofzuiger - SuperFish
€ 15,26 € 16,95

  • 10%
    korting
Nano Aquatool - SuperFish
Nano Aquatool - SuperFish
€ 6,29 € 6,99