Blog

Terug naar overzicht
Help mijn hond heeft vlooien!

Help mijn hond heeft vlooien!

Vlooien, een veel voorkomend probleem bij honden. In dit blog behandelen we de mogelijke oplossingen tegen vlooien en hoe u kunt voorkomen dat ze op uw hond gaan nestelen.

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn kleine parasieten die zich nestelen op de huid van uw hond. Er zijn verschillende soorten vlooien, de meest voorkomende vlo bij honden is de Ctenocephalides felis (kattenvlo). Deze vlo heet kattenvlo omdat deze zich meestal nestelt in de slaapplaatsen van katten. Vlooien zoeken een nieuwe gastheer op basis van trillingen en lichaamswarmte.

Biopet Anti parasiet halsband vlooienband - 70 cm.
Biopet Anti parasiet halsband vlooienband - 70 cm.
€ 5,91 € 6,95

Hoe herken je vlooien?

Vlooien kan je met het blote oog zien. Daarnaast zijn veel voorkomende symptomen krabben en rode vlekken op de vacht. Met behulp van een vlooienkam kunt u de vlooien beter zien en verwijderen. Echter is dit niet het meest effectieve middel tegen vlooien.

vlooienkam plastic
vlooienkam plastic
€ 2,98 € 3,50

Vlooien bestrijden

Effectief vlooien bestrijden kan je met vlooienbanden, pipetten, spray en shampoo. Met deze middelen kunt u de vlooien effectief bestrijden en het leven van uw hond een stuk prettiger maken. Let op, het bestrijden van de vlooien op de vacht van uw hond is niet voldoende! U moet ook de omgeving van uw hond vlo vrij maken. Denk bijvoorbeeld aan zijn mand of zijn favoriete dekentje. Dit kunt u eenvoudig doen met een spray.

The Pet Doctor vlo and teek stop mand en tapijtspray 800 ml
The Pet Doctor vlo and teek stop mand en tapijtspray 800 ml
€ 13,46 € 14,95