Blog

Terug naar overzicht
Extra zuurstof in het aquarium

Extra zuurstof in het aquarium

Voor een ideaal bioloog in een aquarium is zuurstof noodzakelijk. Vissen hebben extra zuurstof nodig. Wanneer uw vissen naar lucht happen krijgen deze te weinig zuurstof. Er zijn verschillende methoden om extra zuurstof toe te voegen aan een aquarium. In dit blog bespreken wij de mogelijkheden.

Florena 250 ml - Sera Aquarium Planten Toebehoren
Florena 250 ml - Sera Aquarium Planten Toebehoren
€ 8,96 € 9,95

Zuurstof planten

Een veel voorkomende oplossing om extra zuurstof in een aquarium te krijgen is door het plaatsen van zuurstof planten. Dit zijn planten die C02 omzetten in zuurstof. De meest voorkomende zuurstof plant is waterpest. Dit is een plant die weinig onderhoud vergt maar erg effectief is. Voor gezonden planten is het wel belangrijk dat u een goede voedingsbodem aanlegt.

Air-flow mini - SuperFish Aquarium Luchtpomp
Air-flow mini - SuperFish Aquarium Luchtpomp
€ 7,25 € 8,06

Een aquarium luchtpomp

Een andere optie om meer zuurstof in het water te krijgen is door een aquarium luchtpomp te gebruiken. Dit zijn pompjes die lucht blazen door een luchtslang welke gekoppeld is aan een luchtsteen. Vanuit de luchtsteen komen dan belletjes zuurstof vrij. Een groot voordeel van een luchtpomp is dat, in tegenstelling tot bij de planten, er geen afvalstoffen vrij komen. Belangrijk is dat u de luchtpomp boven de waterspiegel plaatst, doet u dat niet dan adviseren wij een terugslag ventiel te gebruiken.

Zuurstofsteen voor in het aquarium
Zuurstofsteen voor in het aquarium
€ 2,03 € 2,25

Een zuurstofsteen

Een derde mogelijkheid om meer zuurstof te krijgen is door het plaatsen van een zuurstofsteen. Dit zijn stenen die langzaam zuurstof afgeven. Het voordeel is dat deze stenen erg effectief zijn, een nadeel is echter de beperkte levensduur van de stenen.

Luchtslang + airstone 50 mm
Luchtslang + airstone 50 mm
€ 0,68